Blomkålsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En mycket god soppa.

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 1 msk smör
  • 1 blomkålshuvud ca 500g
  • 8 dl vatten
  • 2 Grönsaksbuljongtärningar
  • 1½ dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl smulad ädelost
  • Persilja, hackad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skölj och skiva purjon. Fräs den i smöret i en gryta. Skölj blomkålen och bryt den i buketter som läggs i grytan. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka grönsakerna mjuka ca 5minuter. Häll av lite av kokspadet, men spara det. Finfördela grönsakerna i t.ex. matberedare. Häll tillbaka purén i grytan och späd och späd med spad och grädde. Låt koka upp. Rör ner ost och persilja. Krydda om det behövs. Servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    snyggast 9 mars 2010

    Den blev väldigt god men jag tycker den var god redan innan persiljan och ädelosten så den behöver man inte direkt (mitt tycke) jag glömde även att ha i riven ost

    elbi 10 januari 2014

    Soppan blev jättegod, men jag bytte ut grädden mot turkisk yoghurt, därför att jag hade slut grädde. det kommer jag att göra i fortsättningen också

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben