Rödbets-och blomkålsoppa med pepparrotskräm

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Färgglad soppa, nyttig och god!

Ingredienser

  • 4 st mellanstora rödbetor ca 600 g
  • 1 stor schalottenlök
  • 1 tsk olivolja (till svettning)
  • 1 blomkålshuvud
  • 1,2 liter kokande vatten eller buljong
  • 2 msk olivolja (till soppan)
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • Kräm
  • 6 msk kesella
  • Finriven pepparrot, ca 1 tsk till varje potion
  • Instruktioner

    1. Hacka löken fint och svetta den i olja i ett par minuter. Skala och skär rödbetorna i bitar och tillsätt dem tillsammans med grovt skuren blomkål. Häll över det kokande vattnet/buljongen. Tillsätt lite salt och koka i 15 min.
    2. Mixa soppan med olivoljan och vinägern. Justera konsistensen med mer vatten/buljong.
    3. Servera soppan med en klick kesella blandat med pepparroten.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben