Ungersk blomkålsoppa

I Transsylvanien, Ungern börjar ofta middagen med en soppa. Ungersk blomkålsoppa är en god, lättlagad soppa som passar till lunch, som förätt eller enklare huvudrätt.

Ingredienser

  • 1 kg blomkål
  • 4 msk olja
  • 1-1 1/2 msk vetemjöl
  • Paprikapulver
  • 1 dl gräddfil
  • Salt
  • 1- 1 1 /2 grönsaksbuljong
  • 1 knippa persilja
  • Instruktioner

    1. Sjud blomkålen i grönsaksbuljong tills blomkålen är mjuk.
    2. Gör en redning av olja, mjöl, paprikapulver och kallt vatten. Blanda ner i soppan. Koka i ca 5 minuter.
    3. Rör ner gräddfilen precis före servering. Smaksätt med persilja och salt (om behövs).

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben