Blomkålssoppa

Serverar: 10 portioner

En krämig och len soppa som är riktigt matig! Servera den som varmrätt, som tillbehör på kräftskivan eller förrätt

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st purjolökar
  • 500 g potatis
  • 700 g blomkål
  • 1.5 l mjölk
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 3 st hönsbuljongtärningar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • löjrom till garnering
  • salladslök, skivad, till garnering
  • Instruktioner

    1. 1. Skala och finhacka vitlöken och skölj och hacka purjolöken. Skala och tärna potatisen och blomkålen i grova bitar.
    2. 2. Fräs löken i oljan i en gryta utan att den får färg. Tillsätt potatis, blomkål, mjölk, grädde och buljong.
    3. 3. Sjud grönsakerna under lock tills de är mjuka. Mixa till en soppa med stavmixer och smaksätt med vinäger, salt och peppar.
    4. 4. Servera soppan varm eller kall med skivad salladslök och löjrom.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    matlagerskan 5 september 2008

    en enkel och god och matig soppa. soppor har vi börjat med i vår familj, med ett gott bröd till så är alla nöjda och mätta!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben