En len soppa som passar lika bra varm som kall. Servera gärna med några nyrostade brödkrutonger.
Ingredienser
1 kg blomkål
1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1-2 msk socker
2 msk maizena
2 dl crème fraiche
100 g smör
Aromat
Instruktioner
Ansa och dela blomkålen. Koka upp buljongen, lägg i blomkålen och sockret. Låt koka i 20 minuter. Ta upp blomkålen och kör i mixer eller matberedare. Lägg sedan tillbaks blomkålspurén i buljongen.
Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa i under uppkokning.
Tag av kastrullen från plattan och rör ner crème fraiche och smör.
Krydda med lite aromat
Servera varm eller kall med nyrostade brödkrutonger
Jättefin smak!
Min fästman gjorde den och improviserade lite.
Tog hönsbuljong, ingen maizena och 25 g smör i stället.
Mixade blomkålen tillsammans med vätskan.
Originalreceptet var säkert bra det med!
En trevlig vardagsmiddag med tillbehöret! Ett glas vitt hade nog inte suttit så dumt!
/Bodilla
Jättefin smak! Min fästman gjorde den och improviserade lite. Tog hönsbuljong, ingen maizena och 25 g smör i stället. Mixade blomkålen tillsammans med vätskan. Originalreceptet var säkert bra det med! En trevlig vardagsmiddag med tillbehöret! Ett glas vitt hade nog inte suttit så dumt! /Bodilla