BLOND FISKGRYTA.

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Brytningen mellan den heta curryn och det isiga friska citronköttet är tilltalande. Dillen och kaprisen understryker friskheten. Färgskalan gör den till en Blond gryta !

Ingredienser

  • 1 tsk Curry
  • 100 gr margarin eller smör
  • 8 potatisar (ca 750 g)
  • 1½ pkt fryst torsk , ( 600 g)
  • 2 tsk salt
  • ¼ tsk vitpeppar
  • 1 purjolök
  • 2 msk kapris
  • saft av en ½ citron
  • 1 dl vatten
  • 1 citron
  • 1 knippa finklippt dill
  • Instruktioner

    1. Fräs curryn i matfettet i en gryta. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Skär den tinade fisken i ca 12 bitar. Strimla purjolöken. Skär citronen i hinnfria tärningar.
    2. Varva ner potatisen och fisken med kryddorna, purjon och kaprisen i grytan.
    3. Slå över vätskan och låt allt sjuda i 25 min på svag värme.
    4. Strö över dillen och citronen.
    5. Servera.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben