Brytningen mellan den heta curryn och det isiga friska citronköttet är tilltalande. Dillen och kaprisen understryker friskheten. Färgskalan gör den till en Blond gryta !
Ingredienser
1 tsk Curry
100 gr margarin eller smör
8 potatisar (ca 750 g)
1½ pkt fryst torsk , ( 600 g)
2 tsk salt
¼ tsk vitpeppar
1 purjolök
2 msk kapris
saft av en ½ citron
1 dl vatten
1 citron
1 knippa finklippt dill
Instruktioner
Fräs curryn i matfettet i en gryta. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Skär den tinade fisken i ca 12 bitar. Strimla purjolöken.
Skär citronen i hinnfria tärningar.
Varva ner potatisen och fisken med kryddorna, purjon och kaprisen i grytan.
Slå över vätskan och låt allt sjuda i 25 min på svag värme.