Bobotie

Serverar: 4 portioner

Köttfärspaj från Sydafrika, Afrika.

Ingredienser

  • ca 750 gram köttfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 gula lökar
  • 1 äpple (gärna Granny smith)
  • 1 msk mango chutney
  • 1 näve russin
  • 30 g mandelspån
  • 8 lagerblad
  • 2 msk curry
  • 1 tsk Persilja
  • 2 ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 3 dl mjölk
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Finhacka den vita och den gula löken, strimla äpplet. Vispa ihop ägg, mjölk och peppar.
    2. Stek köttfärsen i oljan, när den fått lite färg, tillsätt finhackad lök och vitlök, äpple, russin, mandelspån, persilja och curry.
    3. När allting stekt några minuter, så smörj en form och häll sedan ner köttfärsen. Lägg på lagerbladen ovanpå och låt gå i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
    4. Häll över äggblandningen över Bobotien och låt stå i ugnen ungefär 15 minuter till, När pajen är färdig så ta bort lagerbladen och servera med nejlikeris och mangochutney.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lunchdax 9 oktober 2009

    Tyvärr väldigt smaklöst och ganska torrt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben