En riktig klassiker i Sydafrika – bobotie är en kapmalajrätt lagad med köttfärs som smaksätts med curry och mangochutney. Servera med okrarelish - eller bara en enkel sallad. Gör gärna dubbel sats - toppen i matlådan!
Ingredienser
Bobotie
1 gul lök
500 g lamm- eller nötfärs
2 msk smör
2 tsk salt
2 tsk curry
1 tsk riven färsk ingefära
1 krm svartpeppar från kvarn
1 dl sultanrussin
2 msk mangochutney
1 ½ dl mjölk
1 dl vispgrädde
3 ägg
1 krm salt
1 tsk gurkmeja
2 msk riven ost
Okrarelish
200 g okra eller sockerärter
½ gul lök
1 msk mild olivolja
1 bifftomat
1 vitlöksklyfta, hackad
½ tsk färsk riven ingefära
1 tsk honung
½ citron, finrivet skal
½ röd chilifrukt, hackad utan kärnor
1 msk färska hackade örter, till exempel mynta, koriander eller persilja