Bön- och pastasoppa

Serverar: 6 portioner

En mustig soppa med italiensk touche blir en näringsrik och helt vegetarisk måltid.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 liten zucchini
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 l höns- eller grönsaksbuljong
  • 5 dl passerade tomater
  • 450 g makaroner
  • 300 g röda bönor på burk, sköljda
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk torkad basilika
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • ½ dl riven parmesanost
  • 1 msk färskpressad citron
  • Hackad persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Skiva morötter och zucchini tunt och finhacka vitlöksklyftorna. Koka upp buljong, passerade tomater, makaroner, vitlök och morötter i en stor gryta. Sätt ner värmen och låt sjuda i 6 minuter.
    2. Rör ner zucchinin och låt soppan sjuda upp. Rör om regelbundet tills pastan och morötterna blivit mjuka, ca 6 minuter. Tillsätt 2 dl vatten, bönor, persilja, timjan, basilika och svartpeppar och låt sjuda i 4 minuter.
    3. Ta grytan från värmen och rör ner parmesanost och citronsaft. Ös upp soppan i djupa tallrikar, garnera med persilja och servera genast.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben