Bön- och rotfruktsgryta med ingefära

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Smalmat med mycket fibrer

Ingredienser

  • 1 gul lök , skivad
  • 4 morötter i bitar
  • 4 palsternackor i bitar
  • 2 vitlöksklyftor , hackade
  • 3/4 röd chili , hackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 burk black eyebönor ( 250 g) , sköljda
  • 1 burk kidneybönor ( 250 g) , sköljda
  • 1 1/2 msk riven ingefära
  • salt
  • peppar
  • 1 dl hackad koriander
  • Instruktioner

    Fräs lök, morötter, palsternacka, vitlök och chili i olivoljai en stor kastrull. Tillsätt krossade tomater och buljong. Koka i ca 15 minuter. Rör ner bönor och ingefära. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Blanda i koriandern precis före servering.

    Liknande recept

    1 h 20 min
    4
    1

    Kommentarer (3)

    jeanettelindholm 23 maj 2008

    Fantastiskt smakrik! Kommer att bli återkommande på vårt middagsbord.

    ang3lica 7 januari 2009

    Supergott och superlätt att laga. En ny favorit, helt klart.. =)

    Plinan 19 februari 2013

    Fantastiskt god och mättande! Funkar bra i lunchlådan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben