Bön- och rotfruktsgryta med ingefära
Smalmat med mycket fibrer
Ingredienser
1 gul lök , skivad
4 morötter i bitar
4 palsternackor i bitar
2 vitlöksklyftor , hackade
3/4 röd chili , hackad
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater
4 dl grönsaksbuljong
1 burk black eyebönor ( 250 g) , sköljda
1 burk kidneybönor ( 250 g) , sköljda
1 1/2 msk riven ingefära
salt
peppar
1 dl hackad koriander
Instruktioner
Fräs lök, morötter, palsternacka, vitlök och chili i
olivoljai en stor kastrull.
Tillsätt krossade tomater och buljong. Koka i ca 15 minuter.
Rör ner bönor och ingefära. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Blanda i koriandern precis före servering.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Fantastiskt smakrik! Kommer att bli återkommande på vårt middagsbord.
Supergott och superlätt att laga. En ny favorit, helt klart.. =)
Fantastiskt god och mättande! Funkar bra i lunchlådan.