Böner i citron- och örtdressing

Serverar: 4 portioner

När bönerna får sällskap av den ljuvliga citronsåsen blir den enkla grönsaken en speciell och elegant rätt.

Ingredienser

  • 1 l halverade gröna böner
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk mild osötad senap
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk finhackad timjan
  • 1 msk hackad slätbladig persilja
  • 3 msk jungfruolivolja
  • Instruktioner

    1. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Förbered en stor skål med isvatten.
    2. Lägg bönerna i det kokande vattnet och låt dem koka 5 minuter tills klart gröna och något mjuka. Låt dem rinna av väl och lägg dem i isvattnet, se till så att bönerna är helt täckta av isvatten. Låt dem bli helt kalla, låt rinna av väl och lägg över i en stor skål.
    3. Vispa ihop vitlök, senap, citronsaft, timjan och persilja. Vispa ner oljan lite i taget. Häll dressingen över bönerna och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben