Böngryta i solen

Serverar: 4 portioner

En lätt gryta som serveras med krispig sallad och mycket bröd

Ingredienser

  • 400 g färs
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk matfett eller olja
  • 400 g krossade tomater
  • 150 g majskorn
  • 1 msk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk chilipeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 dl kokta kidneybönor
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • Instruktioner

    Fräs färs tillsammans med finhackad vitlök i matfett eller olja. När allt fått färg tillsätts tomaterna. Koka ca 10 minuter under lock. Tillsätt majsen och kryddorna. Koka några minuter. Häll i bönorna och låt allt sjuda ca 5 minuter. Smaka av och servera med yoghurt.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben