Smak och färg med Indisk vegetarisk mat....
Pröva gärna de snabbstekta äppelklyftorna. Det är gott med lite sötstarkt till den smakrika grytan. Vill du ha grytan "hetare" tillsätter du lite finhackad chili eller sambal oelek.
Ingredienser
4 portioner basmatiris
1 burk röda kidneybönor
250 g djupfrysta gröna ärter
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
2 tomater
1 röd paprika
Smör eller olja
1/2 tsk curry
1 tsk spiskummin
1/2 tsk kardemumma
Salt
Malen vitpeppar
Ev finhackad chili eller
1 tsk sambal oelek
Chutneyäpplen
2 äpplen
1 dl chutney
Smör
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
- Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs i olja eller smör tillsammans med kryddorna.
Skär paprika och tomater i mindre bitar och häll i grytan.
- Sänk värmen och låt det hela småputtra tills lök och paprika är mjuka. Blir det inte tillräckligt med vätska av tomatköttet häller du bara på lite vatten eller buljong. Även spadet ur bönburken kan användas till spädning.
Tillsätt ärter och bönor och låt grytan koka ihop i 10 minuter till. Krydda med salt och peppar.
- Chutneyäpplen:
Skala och skär äpplena i klyftor.
Stek dem ett par minuter i smör och häll sedan på chutneyn.
- Servera äpplena varma till grytan.
Liknande recept
Kommentarer (0)