Böngryta med spenat

Serverar: 4 portioner

Enkel och god gryta att äta som den är eller ha bröd till.

Ingredienser

  • 1 hackad gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor pressade
  • 2 msk matolja
  • 3 stora tomater i bitar
  • 150-200 g färsk bladspenat
  • 2 tsk gurkmeja
  • 300 g valfri bönblandning (ev m bulgur)
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 300g broccoli
  • 1 stor sötpotatis
  • Instruktioner

    1. Koka broccolin separat och ställ undan tills grytan är klar.
    2. Stek lök och vitlök några minuter i matoljan. Lägg i spenat, tomater och gurkmeja. Rör runt. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka tills sötpotatisen är mjuk. Lägg i den kokta broccolin och servera!

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben