Bönotto med zucchini och bella verde

Serverar: 4 portioner

Smart och kolhydratssnål variant på risotto!

Ingredienser

  • 2 förpackningar kokta cannellinibönor, á 400 g
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 zucchini, ca 400 g
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • ½ tsk torkad timjan
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 50 g färskost av philadelphiatyp
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 200 g sparrisbroccoli (bella verde)
  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Finriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Skär zucchinin i 1-2 cm stora bitar. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja i en traktör- eller stekpanna ett par minuter, utan att det får färg. Tillsätt zucchinin och fräs ytterligare några minuter.
    2. Tillsätt vatten, vin, timjan och buljongtärning. Koka upp och låt koka på svag värme ca 10 minuter. Tillsätt bönor och färskost. Låt koka ytterligare ca 5 minuter, tills det kokat ihop. Ta från värmen. Rör ner finriven parmesanost, 2 krm salt och 1 krm peppar.
    3. Fräs sparrisbroccolin hastigt i 1 msk olja i en stekpanna tills den får färg (den ska fortfarande vara knaprig). Salta och peppra.
    4. Servera bönotton med sparrisbroccolin, rostade pumpakärnor och finriven parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben