Bönsallad med halloumi

Serverar: 4 portioner

En skönt helgrön sallad med blandade bönor, grönsaker, krispigt stekta tomater och konsistensrik halloumi.

Ingredienser

  • 380 g blandade bönor
  • 100 g färska gröna bönor
  • 1 stor morot
  • 1 selleristjälk
  • 1 rödlök
  • 200 g små tomater
  • Flingsalt
  • Olivolja till stekning
  • 200 g halloumiost
  • 1 citron
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär bort bönornas eventuella fästen och förväll dem hastigt i lättsaltat vatten, skölj dem med iskallt vatten. Skala moroten och hyvla långa strimlor, skär sellerin i små bitar tvärsöver och hacka rödlöken. Blanda allt i en stor skål.
    2. Dela tomaterna och stek dem lite lätt på båda sidor i olivolja, salta och lägg åt sidan. Hetta upp lite olja i en panna och bryt i bitar av halloumin. Låt osten steka någon minut så att den blir vackert gyllenbrun. Dela citronen och stek den ena halvan med snittytan ner tills den får färg och karamelliseras.
    3. Vänd försiktigt i tomater och ost tillsammans med koriandern i salladskålen. Tillsätt olivolja, balsamvinäger, svartpeppar och lite salt och pressa över citronhalvorna.
    4. Lägg upp allt på ett fint fat och servera. Garnera gärna med andra citrnhalvan.

    Liknande recept

    3
    10 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben