Bohusländsk fiskpudding

Serverar: 4 portioner

Har ej testat denna rätt än fick den av min syster för ett tag sen. Hon hade fick smakat den hos sin svärmor som bor på Tjörn.

Ingredienser

  • 1 sats risgrynsgröt, för 5-6 personer
  • 800 g gråsejfiléer
  • 3 ägg
  • ½ muskotnöt, hel, färskriven
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka gröten enligt vanligt recept.
    2. Koka torsken i 10 minuter. Skumma av. När torsken och gröten är färdiga blandas dessa ihop i grötkastrullen. Rör ned äggen i smeten, krydda med salt och peppar samt den nyrivna muskoten. Smaka av.
    3. Smörj en eldfast form, lägg i fiskblandningen. Placera formen längst ner i 175° varm ugn. Puddingen brukar vara färdig efter cirka 1 timme och har då fått en fin gyllenbrun färg.
    4. Servera med nykokt potatis, smält smör, pepparrot och rårivna morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    blackjade 6 maj 2010

    Denna fiskpuddingen må vara från Bohuslän eller inte. Men det var den godaste fiskrätt jag tillsammans med mina gäster avnjutit på mycket lång tid. Vi gjorde som i receptet men serverade nypotatis till vilket också var en höjdare!

    mammis 23 oktober 2011

    Åhh vad god den var..fast jag struntade i muskoten och tog istället i dill..smakade helt underbart..tack för enormt god fiskpudding..5 klara

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben