Har ej testat denna rätt än fick den av min syster för ett tag sen. Hon hade fick smakat den hos sin svärmor som bor på Tjörn.
Ingredienser
1 sats risgrynsgröt, för 5-6 personer
800 g gråsejfiléer
3 ägg
½ muskotnöt, hel, färskriven
Salt
Peppar
Instruktioner
Börja med att koka gröten enligt vanligt recept.
Koka torsken i 10 minuter.
Skumma av.
När torsken och gröten är färdiga blandas dessa ihop i grötkastrullen.
Rör ned äggen i smeten, krydda med salt och peppar samt den nyrivna muskoten. Smaka av.
Smörj en eldfast form, lägg i fiskblandningen.
Placera formen längst ner i 175° varm ugn.
Puddingen brukar vara färdig efter cirka 1 timme och har då fått en fin gyllenbrun färg.
Servera med nykokt potatis, smält smör, pepparrot och rårivna morötter.
Denna fiskpuddingen må vara från Bohuslän eller inte. Men det var den godaste fiskrätt jag tillsammans med mina gäster avnjutit på mycket lång tid. Vi gjorde som i receptet men serverade nypotatis till vilket också var en höjdare!
mammis23 oktober 2011
Åhh vad god den var..fast jag struntade i muskoten och tog istället i dill..smakade helt underbart..tack för enormt god fiskpudding..5 klara
Denna fiskpuddingen må vara från Bohuslän eller inte. Men det var den godaste fiskrätt jag tillsammans med mina gäster avnjutit på mycket lång tid. Vi gjorde som i receptet men serverade nypotatis till vilket också var en höjdare!
Åhh vad god den var..fast jag struntade i muskoten och tog istället i dill..smakade helt underbart..tack för enormt god fiskpudding..5 klara