Bondomelett med salsa och oliver

Serverar: 4 portioner

I en omelett kan du lägga nästan vad som helst. Med en burk salsa och lite oliver skapar du en spansk omelett. Vill du laga en helt vegetarisk omelett utesluter du bara skinkan.

Ingredienser

  • 2 kokta, kalla potatisar
  • 100 g rökt skinka
  • ½ dl oliver
  • 1 paprika, valfri färg
  • 2 msk neutral olja
  • 1 burk salsa
  • 5 ägg
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Tärna potatis och paprika. Strimla skinkan och skiva oliverna.
    2. Fräs potatis och paprika i olja. Lägg i skinkan, om den ska vara med, och oliverna.
    3. Sila av en del av vätskan från salsan.
    4. Rör samman äggen och krydda med salt och peppar. Häll först salsan och sedan äggsmeten över grönsakerna i pannan.
    5. Sänk värmen och lägg på ett lock. Låt omelettsmeten stelna i 10 minuter. Strö över den rivna osten och låt den smälta. Dekorera med bladpersilja före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben