Bondpiga med slöja - rostade smulor med äppelmos

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna höstdessert på syrliga äpplen har sin motsvarighet i Norge och Danmark

Ingredienser

  • Du behöver
  • 8 veteskorpor
  • 1½ tsk kanel
  • 2 msk (rå)socker
  • Äppelmos
  • 750 g skalade, urkärnade syrliga äpplen
  • ½ vaniljstång klyvd
  • ½ citron, skal och saft
  • ½ dl strösocker
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk strösocker
  • Röda bär (eventuellt)
  • Instruktioner

    1. Krossa skorporna till smulor i matberedare. Rosta smulorna i en torr stekpanna med kanel och socker till gyllenbrun färg. Lägg smulorna på en tallrik och låt kallna.
    2. Klyfta äpplena och koka dem med vaniljstång, rivet citronskal, citronsaft och socker i 2 dl vatten i 5-8 minuter. Låt kallna.
    3. Vispa grädden med sockret till mjukt skum.
    4. Bottna portionsglas eller en stor skål med smulorna. Klicka moset över, toppa med grädde och garnera eventuellt med bärklasar samt lite av smulorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben