Bovetescones med morötter och pumpakärnor

Serverar: 4 portioner

Bara att svänga ihop, klicka ut och grädda. Scones är verkligen perfekta bröd att njuta alldeles nybakade och varma under en lång helgfrukost. Med bovetemjöl får sconesen en något smuligare konsistens, men de får å andra sidan god smak av det nötsmakande bovetet. Glutenfritt.

Ingredienser

  • 6 dl bovetemjöl
  • 2 dl grovrivna morötter
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 3 dl naturell yoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Blanda mjöl, morötter, pumpakärnor, salt, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Fördela smöret i mjölet med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt yoghurten och arbeta snabbt ihop till en kladdig deg.
    3. Dela degen i 4 delar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pudra över lite bovetemjöl och platta ut varje del till en rund kaka, ca 13 cm i diameter. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar.
    4. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Servera nygräddade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben