Bräckt falukorv med stuvade morötter
Kan det bli enklare, eller godare?
Vår Svenska stolthet, falukorv, en av husmanskostens absoluta klassiker, här serverad med kokt potatis och en god stuvning.
Morötter som först har kokats i en hemmagjord grönsaksbuljong och sedan stuvats i sitt kokspad tillsammans med grädde. Jag använde mig av den grönsaksbuljong som finns i min kokbok.
Ingredienser
400 g falukorv
4-5 morötter
4 dl grönsaksbuljong
3 msk smör
3 msk vetemjöl
2 dl grädde
Salt
Nymald vitpeppar
Smör till stekningen av korven
Instruktioner
- Skala morötterna och skär dem i slantar. Koka dem nästan mjuka i grönsaksbuljongen, ta upp dem och ställ dem svalt.
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet, låt fräsa någon minut.
- Tillsätt 3 dl av kokspadet från kokningen av morötterna, vispa noga i kastrullens botten så att det inte bränner vid.
- Späd med grädden under ständig vispning, om det verkar för tjockt så ta lite mera av kokspadet.
- Smaka av med salt och nymald vitpeppar, rör ner morötterna och låt bli genomvarmt.
- Skiva och bräck korven i smör, lägg upp mitt på ett serveringsfat.
- Lägg potatis och stuvning på sidorna av korven.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Ser otroligt gott ut och ska testas i veckan...
Riktigt mumsigt!