Brieostfyllda kycklingfiléer med morot- och rödlökssallad

Serverar: 4 portioner

Festlig bjudrätt, enkel att lyckas med. Att panera i grovt rågmjöl gör kycklingen extra frasig och god. Morotssalladen får lite extra sting av chilifrukten.

Ingredienser

  • 600 g morötter
  • 2 st rödlök
  • 1 st röd chilifrukt
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • Kyckling
  • 100 g brieost
  • 4 st kycklingfiléer
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl rågmjöl, grovt
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Skala morötterna och riv dem med hjälp av den grövre rivskivan för asiatisk mat monterad på din köksmaskin. Det går också bra med den mellanfina rivskivan.
    3. Skär rödlöken i tunna skivor och lägg dem i hett vatten ca 5 minuter. Dela och kärna ur chilifrukten och skär den i små bitar. Blanda ihop olivolja, balsamvinäger och salt. Blanda ner chilin. Häll vattnet av rödlöken och lägg dem i en salladsskål tillsammans med de rivna morötterna. Rör runt.
    4. Dela brieosten i fyra delar. Skär en skåra i kycklingfiléerna och fyll med brieosten och blad av koriander. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp det lätt med en gaffel. Häll rågmjölet i en annan djup tallrik och salta och peppra.
    5. Doppa kycklingfiléerna först i ägget och sedan i rågmjölet. Bryn dem i rikligt med smör i en stekpanna på medelhög värme så att de får en gyllenbrun färg. Stek dem färdiga i ugnen i ca 15 minuter.
    6. Servera kycklingen med morotssalladen och antingen kokt bulgur eller t.ex. ugnsstekta potatisklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben