Broccolipaj med ädelost

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Otroligt god. Servera tex med en grönsallad som förrätt eller på buffébordet.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g margarin
  • 1 msk kallt vatten
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 färska broccolistånd eller frysta
  • 1 liten rödlök
  • 1 msk smör
  • 1 stor bifftomat
  • 3 stora ägg
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 50 g ädelost
  • 1 dl riven grevéost
  • Salt
  • Peppar
  • Kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka snabbt ihop mjölet, margarinet och vattnet till en slät pajdeg, gärna i mixern. Låt degen vila kallt i 30 minuter.
    2. Kavla ut degen på mjölad bänk och lyft över i stor pajform, 26-27 cm i diameter, gärna med lös botten. Jämna till kanterna och ställ kallt medan du gör fyllningen.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Skär broccolin i små buketter och koka dem knappt mjuka i saltat vatten. Spola snabbt i kallvatten och låt rinna av. Hacka löken och låt den svettas i kastrull med lite smör så den mjuknar. Salta en aning. Skär tomaten i bitar.
    5. Vispa ihop äggen, grädden, ädelosten och den rivna osten. Smaksätt med lite salt, peppar och en aning kajenn.
    6. Fördela broccolin, tomaterna och rödlöken i pajskalet och häll över äggsmeten. Grädda på näst nedersta falsen, ca 30 minuter. Låt pajen svalna av innan du skär upp den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben