Bruscetta med ädelost och tomatröra

Serverar: 20 portioner

Utmärkt som en liten förrätt eller tilltugg.

Ingredienser

  • 1 baguette ,ca 40 cm
  • Olivolja
  • 1 ask cocktailtomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad färsk basilika
  • ½ citron ,skal + saft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ev. balsamico
  • 100 g ädelost
  • 1 dl kesella
  • Ruccola eller mangold till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla brödskivorna med olivolja och grilla/rosta. Hacka tomater och vitlök blanda med basilika, citron och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar, ev. någon droppe balsamico. Smula ädelosten och blanda med kesellan. Ta en klick av vardera på brödskivan och garnera med ruccola eller mangold.
    2. Tips: använd hackad gurka och rödlök istället för citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben