Bulgarisk fläskgryta

Serverar: 4 portioner

Massor med smak ur en och samma panna. Kött, mycket grönsaker och ris smälter samman i denna mustiga gryta som har allt.

Ingredienser

  • 600 g benfritt bogfläsk , magert
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • Salt
  • 5 dl vatten
  • 2 potatisar , fast sort
  • 2 tomater
  • 2 gröna paprikor
  • 100 g gröna bönor
  • 150 g långkornigt ris
  • 2 msk finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skölj, torka och tärna köttet i 3x3 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Smält matfettet i en stor gryta. Bryn köttbitarna i omgångar. Tillsätt lök och vitlök och låt det fräsa med.
    2. Blanda ner tomatpurén och paprikapulvret, rör om och fräs ytterligare någon minut. Häll i saltet och 1½-2 dl av vattnet och ge alltsammans ett uppkok. Lägg på locket och låt småputtra ca 40 minuter på svag värme.
    3. Skala, skölj och tärna potatisen. Skålla och flå tomaterna, kärna ur dem och tärna fruktköttet.
    4. Skär paprikorna i halvor, kärna ur och skär bort sidoväggarna, skölj och strimla dem. Skölj bönorna, ansa och skär dem i bitar.
    5. Skölj risgrynen och häll dem samt potatis och grönsaker i grytan. Slå av resten av vattnet, låt småkoka ca 20 minuter tills potatisen och grönsakerna är mjuka. Servera grytan rykande het och strö över persilja.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben