Bulgurpaella med kyckling och räkor

Serverar: 2-3 portioner

Snabbt, enkelt och med bulgur i stället för ris.

Ingredienser

  • 1 liten hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl bulgur helkorn
  • 1/2 g saffran
  • 1 msk kycklingfond, konc
  • 3 dl vatten
  • 2 strimlade kycklingfiléer
  • 2 dl gröna ärtor
  • 1 röd paprika, i tärningar
  • 1 1/2 dl skalade räkor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Dekoration
  • 10 delade miniplommontomater
  • Lime- eller citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Fräs lök, vitlök och bulgur i en traktörpanna. Tillsätt saffran, fond och vatten. Koka på svag värme i ca 12 minuter eller enligt förpackningens anvisningar. Stek under tiden kycklingstrimlorna i en stekpanna i ca 5 minuter.
    2. Tillsätt kyckling, ärtor, paprika och räkor i paellan och rör om. Låt paella bli varm.
    3. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med tomater och lime- eller citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben