Burgare med morotstzatziki

Serverar: 4 portioner

Vem kan motstå en saftig hamburgare? Här bjuds den i grekisk tappning med färska gröna örter i kombination med fräsch morotssås.

Ingredienser

  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • ½ tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 morötter
  • Burgare
  • 1 liten gul lök
  • ½ knippe persilja
  • ½ kruka basilika
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 500 g mager nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Gör först tzatzikin. Häll yoghurten i en skål. Pressa ner vitlök och tillsätt vinäger, salt och svartpeppar. Rör om ordentligt. Skala morötterna, riv dem grovt och blanda ner i yoghurten. Ställ röran i kylen.
    2. Gör sedan burgarna. Skala och finhacka löken. Plocka av bladen från persiljan och basilikan och finhacka dem. Blanda färsen med lök, persilja, basilika, salt och svartpeppar. Tillsätt ägget och arbeta samman till en jämn färs.
    3. Forma fyra stora hamburgare. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna eller grillpanna och lägg i burgarna. Stek cirka sju minuter på varje sida.
    4. Servera burgarna med morotstzatzikin samt grönsallad och ett gott bröd, t ex ciabatta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben