Cajunsk fiskgryta

Serverar: 6 portioner

Ingredienser

  • 6 - 8 fiskfiléer i bitar
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 275 g margarin
  • 7,5 dl grönsaksblandning
  • 1 msk Wine & Pepper Sauce
  • 1/2 citron i skivor
  • 1 dl (drygt) hackad purjolök
  • persilja
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 msk tomatpasta
  • 2 liter vatten
  • Tony Chachere Creole Seasoning
  • Grönsaksblandningen
  • 1 gul lök
  • 1/2 grön paprika
  • 2 st selleristjälkar
  • 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    Kör ingredienserna till grönsaksblandningen i en mixer. Gör i en gryta en redning av mjöl och margarin. Sänk värmen och tillsätt grönsaksblandningen. Rör om tills det slutar fräsa. Tillsätt krossad tomat och tomatpasta. Hetta upp och rör om ett par minuter. Tillsätt 2 liter vatten och koka upp. Tillsätt Wine & Pepper Sauce och citronskivor. Sänk värmen och låt sjuda i 2 timmar medan du rör om emellanåt. Krydda fiskbitarna med Tony Chachere's Creole Seasoning och lägg i grytan. Låt åter komma till kokning och sjud långsamt på mycket svag värme i nästan 1 timme. Tillsätt mer vatten om fiskgrytan är för tjock. Tillsätt purjolök och persilja. Servera över kokt ris.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben