Cannelloni arrabbiata

Serverar: 4 portioner

Vegetarisk cannelloni med 2 sorters ostar och en het tomatsås. Arrabbiata betyder arg på Italienska, men här syftar det på chilihettan i tomatsåsen.

Ingredienser

  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2-3 krm chiliflakes (tillsätt extra om du vill ha ännu mer hetta)
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk olivolja
  • 800 g körsbärstomater på burk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Spenstsmet
  • 400 g fryst, tinad bladspenat
  • 250 g ricottaost på burk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 250 g mozzarella
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och finhacka lök och vitlöksklyftor. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Fräs lök, vitlök, paprika, chiliflakes och timjan i olivolja i en kastrull tills löken mjuknat. Tillsätt körsbärstomaterna och krydda med salt och peppar. Låt koka under lock ca 15 minuter.
    3. Pressa vätskan ur spenaten och blanda med ricottaost. Krydda med salt och peppar.
    4. Täck bottnen av en form ca 20x30 cm med hälften av tomatsåsen. Fyll lasagneplattorna med spenatsmeten. Rulla ihop till rullar på längden. Lägg rullarna i formen. Täck med resten av tomatsåsen och strö över riven mozzarella.
    5. Ställ in mitt i ugnen 20-25 minuter, tills osten har fått fin färg.
    6. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben