Cannelloni med chèvre, spenat och krämig tomatsås

Serverar: 4 portioner

Kcal/portion: 411 GI: 63

Ingredienser

  • 2-3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk olja
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ tsk socker
  • 1 ½ grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • 10 st cannellonirullar
  • 50 g färsk spenat, 1/3 påse
  • 250 g chèvre
  • ½ kruka färsk basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Sallad
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Finhacka löken och vitlöken. Fräs löken i olja i en kastrull i 1 minut. Tillsätt krossade tomater, socker, buljongtärningar och oregano. Smaka av med salt och peppar. Puttra på svag värme.
    3. Fyll varje cannellonirör med 2-3 spenatblad och 0,5 msk chèvre. Lägg rören i en ugnssäker form. Rör ner resterande chèvre i tomatsåsen. Rör tills den smält.
    4. Grovhacka och tillsätt basilikan i tomatsåsen och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över cannellonin i formen så den täcker pastan. Gratinera i ugnen ca 17-20 minuter. Servera cannellonin med en sallad och färskt bröd.
    5. Övrigt: Beroende på brödsort så varierar GI mellan 63-84. För GI-värde 63 har vi räknat på en skiva fullkornsbröd. Utan bröd till maten ligger GI på 69.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben