Cannelloni med grönsaksfyllning

Serverar: 4 portioner

Cannelloni är runda pastarör, som du köper färdiga eller gör själv genom att rulla ihop kokta lasagneplattor. Rören fylls med t.ex. en fin grönsaksblandning med bl.a. morötter, spenat och parmesanost.

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 2-3 buljongtärningar med grönsakssmak
  • 16 plattor förkokt lasagne, grön eller vit
  • ½ huvud kinakål
  • 2 morötter
  • 1 pkt tinad bladspenat
  • 1 dl riven parmesanost
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 1 burk redd champinjon- och tomatsoppa
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl tunn grädde
  • 1½ dl riven ost, t.ex. prästost eller grevé
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och buljongtärningar, lägg i lasagneplattor, några stycken i taget, och koka dem mjuka så att de kan rullas. (Eller gör som jag och köp färska lasagneplattor). Lägg dem i kallt vatten. Spara buljongen.
    2. Skär kålen i centimetertjocka strimlor och skala morötterna. Skär dem i små tärningar. Koka kinakål och morötter i buljongen i 2-3 minuter. Låt allt rinna av väl.
    3. Skär spenaten i tunna skivor. Blanda kinakål, morötter, spenat, riven parmesanost, salt och oregano i en skål. Rör om väl.
    4. Låt lasagneplattorna rinna av väl. Fördela grönsaksfyllningen på dem och rulla ihop. Lägg rullarna på smort, ugnssäkert fat med skarven neråt.
    5. Rör samman soppan med mjölk, grädde och det mesta av osten i en skål. Häll ostsåsen över cannellonin och strö på resten av osten. Grädda i 225 grader ca 20 minuter tills allt är varmt och ytan är guldbrun.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben