Cannelloni med kyckling och soltorkade tomater

Serverar: 4 portioner

Recept från Ica

Ingredienser

  • 16 cannelloni rör
  • 400 g ricottaost
  • 3 kycklingfiléer
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • ½ dl färskriven lagrad parmesan
  • 2 tsk finhackad färsk oregano, eller 1 msk torkad
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Ostsås
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk smält smör
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ krm muskotnöt
  • 1 dl torrt vitt vin, alt matlagningsvin
  • 100 g gorgonzolaost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Fyllningen; salta och peppra filéerna och stek tills de är genomstekta, innertemperaturen ska vara 72 grader. Låt svalna och skär i kuber. Strimla tomaterna i små bitar. Finfördela ost och oregano med hjälp av en stavmixer eller matberedare. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen, smaka av med salt och peppar.
    2. Såsen; koka upp mjölken, rör samman smör och mjöl och vispa i den heta mjölken. Låt sjuda någon minut under omrörning, rör i osten. Smaksätt med muskotnöt och vin, salta och peppra efter smak. Tag av från plattan.
    3. Tryck in fyllningen i rören med hjälp av en spritspåse eller liten sked. Lägg rören i en smord, ugnssäker form, häll över såsen. Baka av i mitten på ugnen i 25 - 30 minuter till den fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben