Cannelloni med kycklingfyllning

Serverar: 4 portioner

Chili, kanel och ingefära ger spännande smak och hetta åt den här lättlagade pastarätten, som dessutom är trevlig att se på. Hittar du inte grova cannellonirör kan du använda lasagneplattor som du förväller, fyller och rullar ihop.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 4 tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chilipulver
  • ½ tsk kanel
  • 1 krm ingefära
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 16 cannellonirör
  • Sås
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • ½ dl maizenaredning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen hastigt under omrörning. Skölj och tärna tomaterna. Tillsätt dem och kryddorna till kycklingen. Skala och pressa i vitlök och rör i tomatpuré och vatten. Låt puttra några minuter. Låt röran svalna något. Fyll sedan cannellonirören och lägg dem i en lätt smord ugnssäker form.
    2. Koka upp mjölk och grädde i en kastrull. Vispa i maizenaredningen och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över cannellonirören. Strö över osten. Tillaga i ugn, 225°, ca 25 minuter.
    3. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben