Canneloni med quornbitar, spenat och mascarpone

Serverar: 4 portioner

Vegetarisk maträtt.

Ingredienser

  • 4 färska lasagneplattor
  • 5 dl ostsås (med grädde)
  • 2 dl tomatsås (med grädde)
  • 300 g quornbitar
  • 100 g bladspenat (färsk)
  • 200 g mascarpone
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lättina quornbitarna. Värm upp olja i stekpanna och fräs (lättstek) spenat och quorn i 5 min. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt mascarpone, dra pannan åt sidan och låt anrättningen svalna.
    2. Sätt ugnen på 200°C. Täck botten av en ugnsfast form med ostsås. Lägg fyllning på lasagneplattor och rulla ihop till rör (eller fyll färdiga rör). Vid användning av färdiga cannelonirör behövs ca 12 st. Lägg rören bredvid varandra i formen. Täck med resten av ostsåsen. Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben