Carbonara med varmrökt lax och fänkålssallad

Serverar: 4 portioner

Carbonara med en lyxigare smak av rökt lax. I det här receptet är det bönpasta som är själva pastan. Den är glutenfri, proteinrik och snål på kolhydrater. En nyttigare carbonara helt enkelt!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 4 äggulor
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 4 port bönpasta, gärna spaghetti, Risenta
  • 200 g rökt lax
  • Fänkålssallad
  • 1 fänkål
  • 2 morötter
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • Nymalen svartpeppar
  • Servering
  • Riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Fänkålssallad:
    2. Ansa och strimla fänkålen tunt. Skala morötterna och skala sedan till breda "morotsnudlar" med en potatisskalare.
    3. Lägg fänkål och morötter i en skål med kallt vatten för att bli krispiga innan de läggs i dressingen. Blanda citronsaft och olivolja till dressingen. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Förbered carbonaran under tiden.
    5. Skala och finhacka löken. Vispa ihop äggulor, créme fraiche, salt och peppar. Blanda ner löken. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    6. Häll av pastan men spara 1½ dl av pastavattnet (för 4 port) i kastrullen. Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Rör ner äggblandningen. Blanda samman och vänd till en krämig carbonara. Dela laxen i mindre bitar.
    7. Låt fänkål och "morotsnudlarna" rinna av ordentligt, lägg dem i en skål. Häll dressingen över grönsakerna och vänd runt.
    8. Servera carbonaran med lax, riven parmesanost och fänkålssallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben