Serverar: 4 portioner
Kyckling med citrongräscurry
Skär kycklingen i långa smala strimlor. Hetta upp olja i en wok och stek vitlök, scharlottenlök och curry-pastan caa 1 minut. Tillsätt kycklingbitarna och stek ytterligare någon minut. Tillsätt citrongräs, fisksås, peppar, socker och chili. Woka 3-4 minuter. Häll på kycklingfond och kokosmjölk, blanda noga och sjud i 6 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Strö över jordnötter och korianderblad. Servera med ris.
Ser kanongott ut så detta måste jag prova :) Men vilken currypasta ska användas? Röd eller grön eller nån annan sort?
röd tror jag.men det gör du väl som du vill
Den här rätten är vidrigt god, har gjort den fem gånger de senaste två månaderna, jag får inte nog! Alla jag bjudit den på gillar den också. Även om det är många ingredienser är det inte alls svårt att göra, och tar inte upp mycket tid alls. Dock fick jag inte så mycket sås första gången, trots att jag bara hade 300g kycklingfilé (jag använder dock quorn). Nu brukar jag ha runt 350ml kokosmjölk och 1dl creme fraiche.