Cari ga xoa lan - Vietnam

Serverar: 4 portioner

Kyckling med citrongräscurry

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 msk jordnöts-eller solrosolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 tunt skivade scharlottenlökar
  • 1 tsk currypasta
  • 3 stjälkar citrongräs (krossade och skurna i 2½ cm bitar)
  • 2 msk fisksås
  • ½ tsk peppar
  • ½ tsk rårörsocker
  • 2 hackade små gröna chilifrukter
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 ½ dl kokosmjölk
  • 2 msk krossade rostade jordnötter
  • 1 handfull korianderblad
  • Instruktioner

    Skär kycklingen i långa smala strimlor. Hetta upp olja i en wok och stek vitlök, scharlottenlök och curry-pastan caa 1 minut. Tillsätt kycklingbitarna och stek ytterligare någon minut. Tillsätt citrongräs, fisksås, peppar, socker och chili. Woka 3-4 minuter. Häll på kycklingfond och kokosmjölk, blanda noga och sjud i 6 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Strö över jordnötter och korianderblad. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    wildlife 19 februari 2011

    Ser kanongott ut så detta måste jag prova :) Men vilken currypasta ska användas? Röd eller grön eller nån annan sort?

    Shoutoutloud 22 februari 2011

    röd tror jag.men det gör du väl som du vill

    crazyfeehily 30 januari 2013

    Den här rätten är vidrigt god, har gjort den fem gånger de senaste två månaderna, jag får inte nog! Alla jag bjudit den på gillar den också. Även om det är många ingredienser är det inte alls svårt att göra, och tar inte upp mycket tid alls. Dock fick jag inte så mycket sås första gången, trots att jag bara hade 300g kycklingfilé (jag använder dock quorn). Nu brukar jag ha runt 350ml kokosmjölk och 1dl creme fraiche.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben