En god fläskfilégratäng, som passar till alla årstider.
Ingredienser
600 g fläskfilé
2 msk smör
3/4 tsk salt
Vitpeppar
Champinjonssås
200 g färska champinjoner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl grädde
Sky
1 äggula
Gratinering
2 dl riven ost
Instruktioner
Helstek filén i stekpanna ca 10-15 minuter. Salta och peppra. Vispa ur pannan med lite hett vatten och koka ihop skyn.
Skölj svampen och skiva den. Fräs i matfett, strö över mjölet och späd med grädde och sky. Låt såsen koka 3-5 minuter. Blanda ner äggulan och låt såsen svalna.
Skär filén i skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Häll över såsen och toppa med riven ost. Gratinera i 250 grader i 10-15 minuter, tills det har fått en gyllenbrun färg.