Cheesecake med bär

Serverar: 10 portioner

Tid: 20 minuter

Samma variant som man brukar äta på café

Ingredienser

  • 13 digestivekex
  • 150 g smält smör
  • 3 dl grädde
  • 0,5 dl florsocker
  • ca 100 g philadelphiaost
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 dl köpt kräm, tex björnbär eller jordgubbs
  • frysta bär tex hallon, björnbär eller jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Blanda krossade digestivekex och smält smör, tryck ut degen i en form med löstagbar kant.
    2. Vispa grädde, florsocker, philadelphiaost, och vaniljsocker tjockt. Bred ut smeten över kexbotten.
    3. Bred ut bärkrämen över ostsmeten och strö på frysta bär.
    4. Låt stå i kylen ett dygn
    5. Man kan använda sylt i stället för kräm men den är lite svårare att få på "snyggt"

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (1)

    ulla74 24 januari 2013

    Underbar!

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Cheesecake med persikor
    Cheesecake är en engelsk kaka som består av en kräm på en kexbotten...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben