En höjdare enligt chokladboken.
Ingredienser
Cheesecakebotten
50 g digestivekex
20 g smält smör
1 msk socker
Cheesecakefyllning
75 g mörk fin choklad
1 1⁄2 dl crème fraiche
1 dl kesella (10%)
1⁄2 dl socker
1 1⁄2 tsk maizena
1 ägg
Cheesecakegarnering
50 g hyvlad mörk choklad
Florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150ºC.
- Smält smör i en kastrull. Pensla tårtringen inuti med smält smör. Kör kexen i mixer. Rör ner smulorna i det smälta smöret och tillsätt socker. Pressa ner blandningen i botten av formen. Baka i ca 10 minuter.
- Bryt under tiden chokladen i bitar och smält i en bunke i mikrougn eller vattenbad. Tillsätt hälften av crème fraichen, lite i taget under omrörning.
- I en annan bunke blandar du resterande crème fraiche och kesella med sockret och maizenan, därefter häller du i chokladblandningen och till sist ägget.
- Häll cheesecakemassan i formen och baka i ca 25 minuter. Låt kallna och ställ i kyl över natten. Innan servering garnerar du med hyvlad choklad och florsocker.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Cheesecake
Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...
är detta tänkt till en normalstor springform eller? Ca 25 cm diameter?