Cheesecake med choklad

En höjdare enligt chokladboken.

Ingredienser

  • Cheesecakebotten
  • 50 g digestivekex
  • 20 g smält smör
  • 1 msk socker
  • Cheesecakefyllning
  • 75 g mörk fin choklad
  • 1 1⁄2 dl crème fraiche
  • 1 dl kesella (10%)
  • 1⁄2 dl socker
  • 1 1⁄2 tsk maizena
  • 1 ägg
  • Cheesecakegarnering
  • 50 g hyvlad mörk choklad
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150ºC.
    2. Smält smör i en kastrull. Pensla tårtringen inuti med smält smör. Kör kexen i mixer. Rör ner smulorna i det smälta smöret och tillsätt socker. Pressa ner blandningen i botten av formen. Baka i ca 10 minuter.
    3. Bryt under tiden chokladen i bitar och smält i en bunke i mikrougn eller vattenbad. Tillsätt hälften av crème fraichen, lite i taget under omrörning.
    4. I en annan bunke blandar du resterande crème fraiche och kesella med sockret och maizenan, därefter häller du i chokladblandningen och till sist ägget.
    5. Häll cheesecakemassan i formen och baka i ca 25 minuter. Låt kallna och ställ i kyl över natten. Innan servering garnerar du med hyvlad choklad och florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    7smultron 6 november 2008

    är detta tänkt till en normalstor springform eller? Ca 25 cm diameter?

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben