Cheesecake med pepparkaka och choklad

Serverar: 8-10 portioner

Cheesecake är alltid gott och med en hjärtformad botten av pepparkakor kan det knappast bli en mer passande julkaka.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 150 g pepparkakor
  • 250 g vit choklad
  • 75 g mörk choklad
  • 400 g philadelphiaost
  • 1 dl kesella 10%
  • 1 dl socker
  • Lingon att garnera med
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mixa det med pepparkakorna i en matberedare till en smulig deg. Tryck ut bottnen i en form med löstagbarkant ca 24 cm i diameter, gärna i en hjärtformad. Grädda bottnen i 8-10 minuter.
    2. Smält den vita chokladen i ett vattenbad och ta från värmen. Grovhacka den mörka chokladen. Blanda färskost, kesella och socker, tillsätt den smälta vita chokladen, lite i taget, under omrörning. Blanda ned den hackade chokladen. Fyll formen och ställ kallt i ca 4 timmar. Garnera med lingon runt kanten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben