Cheesecake med pepparkaka och choklad
Cheesecake är alltid gott och med en hjärtformad botten av pepparkakor kan det knappast bli en mer passande julkaka.
Ingredienser
75 g smör
150 g pepparkakor
250 g vit choklad
75 g mörk choklad
400 g philadelphiaost
1 dl kesella 10%
1 dl socker
Lingon att garnera med
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och mixa det med pepparkakorna i en matberedare till en smulig deg. Tryck ut bottnen i en form med löstagbarkant ca 24 cm i diameter, gärna i en hjärtformad.
Grädda bottnen i 8-10 minuter.
- Smält den vita chokladen i ett vattenbad och ta från värmen. Grovhacka den mörka chokladen.
Blanda färskost, kesella och socker, tillsätt den smälta vita chokladen, lite i taget, under omrörning. Blanda ned den hackade chokladen.
Fyll formen och ställ kallt i ca 4 timmar.
Garnera med lingon runt kanten.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Cheesecake
Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...