Chévrepudding med päronsallad

Serverar: 4 portioner

Puddingen är krämig och mild och chevresmaken passar perfekt till den friska päronsalladen.

Ingredienser

  • 120 g chévre
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • ½ dl kesella
  • 2 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Päronsallad
  • 2 mogna päron
  • 1 scharlottenlök
  • Salladshuvud eller machésallad
  • Olivolja
  • Balsamvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta bort skalet på getosten och mixa osten, vispgrädden, kesella och ägg i en matberedare eller med mixerstav. Smaka av blandningen med framförallt peppar, det behövs inte så mycket salt eftersom osten är ganska salt.
    2. Häll upp i fyra små smorda ugnsfasta formar. Ställ formarna i vattenbad tex. i en långpanna eller i en större gratängform och baka i ugnen ca 40 minuter.
    3. Gör undertiden päronsalladen. Skala och skär päronen i klyftor. Hacka löken fint och blanda med sallad och päron. Rör ihop en dressing på olja, balsamvinäger, salt och peppar.
    4. Stjälp upp puddingarna på tallrikar och fördela salladen. Ringla dressingen på sallad och tallrik.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben