Chicken nuggets med kryddiga klyftpotatis och honungsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Det är jättelätt att göra chicken nuggets själv, och det är ju dessutom väldigt gott.

Ingredienser

  • 400-500 g kycklingfilé
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • margarin att steka i
  • Salt
  • Kryddig klyftpotatis
  • 1 kg potatis
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk chilipulver
  • lite cayennepeppar
  • Salt
  • Flytande margarin eller olja
  • Honungsås
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Börja med potatisen. Skala potatisen och skär den i klyftor. Lägg potatisklyftorna i en stor ugnsfast form. Blanda kryddorna i en skål och strö dem på potatisen. Salta och ringla lite margarin ovanpå. Baka klyftpotatisen i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
    2. Skär kycklingfilén i bitar. Panera kycklingfilén i först uppvispat ägg och därefter ströbröd. Stek kycklingen i en stekpanna, stek hälften åt gången. Salta. Var noggrann med att kycklingköttet är genomstekt.
    3. Blanda turkisk yoghurt, honung, citronskal, salt och peppar till en sås. Servera Chicken nuggets med klyftpotatis, honungsås och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    PillaL 9 juli 2010

    Hej ! Testade att göra Honungssåsen i skolköket . Den var mycket omtyckt av både stora och små !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben