En chili con carne med mycket bönor. En god och mättande rätt där styrkan går att variera med mängden sambal oelek.
Ingredienser
4 port ris
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 burk majskorn (à 340 g)
1 förp kidneybönor (à 380 g)
2 förp vita bönor i tomatsås (à 380 g)
500 g krossade tomater
1 1/2 tsk sambal oelek
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skala och hacka lök och vitlök. Stek den i oljan tillsammans med köttfärsen, krydda med salt och peppar.
- Låt majs och kidneybönor rinna av väl. Blanda ner majs, kidney-, vita bönor och krossade tomater i köttfärsen.
- Smaksätt med sambal oelek och låt puttra några minuter.
- Servera med ris.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Spaghetti med köttfärssås
Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...
Nytt år- Nya förutsättningar
Så här i årets första skede brukar det vara ordentligt skralt i kassan...