Chili con carne

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En chili con carne med mycket bönor. En god och mättande rätt där styrkan går att variera med mängden sambal oelek.

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 1 förp kidneybönor (à 380 g)
  • 2 förp vita bönor i tomatsås (à 380 g)
  • 500 g krossade tomater
  • 1 1/2 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek den i oljan tillsammans med köttfärsen, krydda med salt och peppar.
    3. Låt majs och kidneybönor rinna av väl. Blanda ner majs, kidney-, vita bönor och krossade tomater i köttfärsen.
    4. Smaksätt med sambal oelek och låt puttra några minuter.
    5. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Nytt år- Nya förutsättningar
    Så här i årets första skede brukar det vara ordentligt skralt i kassan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben