Mat med lite sting i
Ingredienser
800 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk chilipulver/Cayenne peppar (torkad chili för starkare smak)
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 köttbuljongtärning
1 morot
1 msk tomatpuré
400 g kidneybönor
800 g vita bönor
400 g krossade tomater
10 g smör eller cocosfett att steka i
Instruktioner
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Fräs löken tillsammans med hälften av kryddorna på medel/hög värme i smöret tillsammans med tomatpurén tills det får en gyllenbrun färg. Viktigt att röra om för att undvika att det bränns.
- Fräs nötfärsen i samma stekpanna. Salta och peppra medan färsen tar färg.
- När färsen är genomstekt flyttar du över den och löken i en djupare stekpanna/gryta. Allt blandas tillsammans med en riven morot och krossade tomater. Tillsätt lite vatten, buljongtärning, resten av kryddorna och kidneybönor. Sist blandas i de vita bönorna.
- Serveras som det är eller med ris.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Spaghetti med köttfärssås
Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...
Nytt år- Nya förutsättningar
Så här i årets första skede brukar det vara ordentligt skralt i kassan...