Chili con carne

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mat med lite sting i

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk chilipulver/Cayenne peppar (torkad chili för starkare smak)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 morot
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g kidneybönor
  • 800 g vita bönor
  • 400 g krossade tomater
  • 10 g smör eller cocosfett att steka i
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök.
    2. Fräs löken tillsammans med hälften av kryddorna på medel/hög värme i smöret tillsammans med tomatpurén tills det får en gyllenbrun färg. Viktigt att röra om för att undvika att det bränns.
    3. Fräs nötfärsen i samma stekpanna. Salta och peppra medan färsen tar färg.
    4. När färsen är genomstekt flyttar du över den och löken i en djupare stekpanna/gryta. Allt blandas tillsammans med en riven morot och krossade tomater. Tillsätt lite vatten, buljongtärning, resten av kryddorna och kidneybönor. Sist blandas i de vita bönorna.
    5. Serveras som det är eller med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Nytt år- Nya förutsättningar
    Så här i årets första skede brukar det vara ordentligt skralt i kassan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben