Chili con carne

Serverar: 8 portioner

Tid: 50 minuter

Världens godaste chili con carne

Ingredienser

  • 800 g köttfärs
  • 800 g kokta blandade bönor
  • 2 burkar krossade tomater
  • 5 finhackade vitlöksklyftor
  • 1-1½ msk malen kummin (el. spiskummin)
  • 1-1½ msk paprikapulver
  • 1-1½ msk chilipulver
  • 2 tsk koriander
  • 2 msk kakao
  • Röd chili av den starkare varianten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Stek köttfärsen i olivoljan. Häll köttfärsen i en större kastrull. Blanda ner bönor, krossade tomater. Finhacka vitlöken och den röda chilin. Blanda ner vitlöken, chilin och alla kryddor i köttfärsen. Lägg i buljongtärningarna i kastrullen. Låt puttra i ett par minuter.
    2. Servera med guacamole, sallad, nachochips, vitt bröd, gräddfil.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    evabremer 16 januari 2010

    Innehållet kummin och spiskummin är INTE alls samma sak. Kummin används till brödbak. Spiskummin är det rätta till chili.

    Gurgelfranz 17 oktober 2010

    Detta föll inte mig på läppen, för stabbigt och en aning beskt, vill ha en sötare och lättare chili.

    flabban 10 juli 2011

    Fick ändra om lite bland kryddorna, sen blev det hur gott som helst. I fortsättningen kommer jag att göra egen chili con carne.

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Nytt år- Nya förutsättningar
    Så här i årets första skede brukar det vara ordentligt skralt i kassan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben