En mustig chili con carne som inte tar lång tid att göra. Vill ni ha den vegetarisk så kan ni byta ut köttfärsen mot quornfärs.
Ingredienser
300 g blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk Heinz vita bönor i tomatsås
1 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 rejäl klick smör
2 msk kalvfond eller 1 köttbuljongtärning
2 msk ketchup
½ msk paprikapulver
1 tsk kinesisk soja
Instruktioner
- Bryn färsen i smör i ca 3 minuter på hög värme. Tillsätt finhackad gul lök och vitlök. Sänk värmen rejält.
- Tillsätt tomatpurén och paprikapulver och bryn i några minuter. Tillsätt ketchup, soja och fond. Rör ner krossade tomater och bönor. Låt koka i ca 10 minuter under lock.
- Smaka av och servera med gräddfil och bröd eller ris.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Spaghetti med köttfärssås
Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...
Nytt år- Nya förutsättningar
Så här i årets första skede brukar det vara ordentligt skralt i kassan...