Chili con carne

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

En mustig chili con carne som inte tar lång tid att göra. Vill ni ha den vegetarisk så kan ni byta ut köttfärsen mot quornfärs.

Ingredienser

  • 300 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk Heinz vita bönor i tomatsås
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 rejäl klick smör
  • 2 msk kalvfond eller 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk ketchup
  • ½ msk paprikapulver
  • 1 tsk kinesisk soja
  • Instruktioner

    1. Bryn färsen i smör i ca 3 minuter på hög värme. Tillsätt finhackad gul lök och vitlök. Sänk värmen rejält.
    2. Tillsätt tomatpurén och paprikapulver och bryn i några minuter. Tillsätt ketchup, soja och fond. Rör ner krossade tomater och bönor. Låt koka i ca 10 minuter under lock.
    3. Smaka av och servera med gräddfil och bröd eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Nytt år- Nya förutsättningar
    Så här i årets första skede brukar det vara ordentligt skralt i kassan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben