Chili- och ingefärsglaserade revbensspjäll

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 40 minuter

Revbensspjäll är en klassiker på julbordet men de här har fått en spännande och annorlunda smak av chili och ingefära. Förödande goda! Ett tips är att pensla med glazen lite då och då så smakar de ännu mer.

Ingredienser

  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 tsk salt
  • Glaze
  • 1 st apelsin, rivet skal från
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 tsk spansk pepparfrukt, finhackad
  • 0,5 dl honung
  • 2 dl balsamvinäger
  • Instruktioner

    Lägg ingredienserna till glazen i en kastrull och koka utan lock ca 20 minuter. Sätt ugnen på 150°. Pensla spjällen med glazen. Lägg dem i en ugnssäker form och stek med bensidan upp mitt i ugnen ca 1 1/4 timme. Vänd på köttet stek ytterligare 1 timme. Pensla var 15 min. När köttet lossar lätt från benet är det klart.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bocuracao 30 december 2008

    Toppengott! Tyvärr kunde jag inte få tag på tjockskurna revbenspjäll här på Curacao, men de tunna blev goda också! Bo

    cattkocken 20 april 2009

    Följde receptet men valde att inte pensla spjällen de sista 45 minuterna.Det blev en bra yta. Smaken tyckte jag om, lite söt med en tydlig ingefärssmak och lite hetta mot slutet. Tack för detta recept / Carina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben