Chili- och räkpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Såå god!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 nypa salt
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • Purjolök ca 15 cm
  • ½ kruka färsk basilika
  • 3 ägg
  • 250 g keso
  • 2 dl crème fraiche med chili och paprika
  • 200 g skalade räkor
  • 2 dl lagrad riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt salt och vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel och ställ formen kallt i 30 min. Sätt ugnen på 225 g. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Hacka purjolök och basilika. Vispa upp äggen och blanda med keso, crème fraiche, räkor, riven ost, purjolök och basilika. Häll blandningen i pajskalet. Krydda. Grädda pajen i ca 30 min. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4-6
    7
    45 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben