Chilikrabbsdipp med tomat

Serverar: 6 portioner

Med lite rostat bröd blir detta en enkel och god förrätt.

Ingredienser

  • 1 mogen tomat
  • 350 g avrunnen krabba från burk
  • 200 g färskost
  • 2 msk chilisås
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 fint riven gul lök
  • 2 tunt skivade salladslökar
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär ett kryss i botten på tomaten. Lägg i en värmetålig skål och häll kokhett vatten över så att det täcker och låt stå i 30 sekunder. Flytta över till kallt vatten, häll av vattnet och dra av skalet med början vid krysset. Dela tomaten på hälften och gröp ur kärnorna med en tesked och finhacka resten.
    2. Krama ur ev vätska ur krabbköttet. Rör färskosten slät i en skål. Rör ner krabbkött, chilisås, tomatpuré, citronskal, saft och riven lök. Krydda väl med salt och peppar. Blanda alltsammans och lägg i en serveringsskål. Strö över skivad salladslök och hackad tomat. Täck över skålen och låt stå i kylskåp en stund innan servering. Servera med rostat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben