chilikyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

det här receptet fick jag av en kompis.jättegott. Man kan byta ut ris mot pasta.

Ingredienser

  • Kokt ris
  • 500 g kycklingfilé
  • 200 g champinjoner(på burk)
  • 4 scharlottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor(pressade)
  • Chilikrydda efter smak
  • 1 röd paprika
  • 2 dl créme fraiche lätt chili/peppar
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk olja
  • Salt efter smak
  • Vitpeppar efter smak
  • Paprikapulver efter smak
  • 1 köttbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Sätt på vatten till riset.Koka sen enligt instruktioner på förpackningen.
    2. Strimla kycklingfilén.Hacka lök och paprika i små bitar.Krydda kycklingbiterna med peppar och salt. Stek i olja i en traktörpanna några min tills de fått färg runt om.Lägg åt sidan.
    3. Bryn svamp tillsammans med chili,lök,paprika o pressad vitlök i olja i ca 2-3 min.Blanda ner den stekta kycklingen i pannan tillsammans med créme fraiche,matgrädde,köttbuljong o paprikapulver.
    4. Koka ihop allt så att såsen blir krämig. Servera riset till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben